Allround marinade
Af en eller anden grund så er det blevet ret vanskeligt at finde færdige grill marinader a-la Santa Maria i de danske supermarkeder. Måske folk bare køber de færdige grill bakker nu om dage ….
Nå, men kan man ikke finde nogen marinade, så må man jo lave den selv … Først startede jeg med en af Glæsels opskrifter, som var ok - men hvis man stegte det marinerede kød på en pande i køkkenet, så kunne det tage flere dage før pandens brændte marinade blev opløst… Så der skulle findes en anden og knapt så sukkerholdig grill marinade, og i dag testede jeg Valdemarsros grill marinade og den er altså fantastisk. Ligesom rigtig mange af de andre opskrifter man finder på Valdemarsro - jeg er fan!
Original opskriften finder i her: https://www.valdemarsro.dk/grill-marinade/
Men du kan også bare læse videre her ….
Sådan gør du
Kom alle ingredienserne i en lille kasserolle
Kog op, mens du konstant rører i gryden, således det hele blandes til en ensartet konsistens.
Når det koger, så skru ned for bluset og lad det simre i 15-20 minutter, mens du rører i gryden af og til.
Marinaden kan holde sig 2 uger i køleskabet.
Dette skal du bruge
0,5 dl vand
0,5 dl æblecidereddike
0,5 dl soya
2 spsk worcestershire sauce
2 dl ketchup
2 tsk dijon sennep
1 dl brun farin
2 løg, fint revet
3 hvidløg, knuste og hakket
1 tsk paprika
1 spsk ingefær, fint revet
1 spsk majsstivelse
friskkværnet peber